De vanligste hårfargingsfeilene

Det blir sagt at kvinner er foranderlige, så ingen er overrasket over at de fleste kvinner farger håret. Vi forandrer farge på håret like ofte som vi forandrer fargen på leppestiften. Det ender ikke godt for håret, selv om riktig utført behandling ikke skulle skade håret. Mislykket farging er oftest forårsaket av en mangel på kunnskap når det gjelder farging. Hvilke hårfargingsfeil gjør vi oftest?h-aring-rfarging.jpg

Feil 1. Farge på farge

Amatører innen hårfarging tror at å farge håret vil dekke over skadde og dårlig fargede striper. En av grunnreglene innen frisørfaget sier at farge aldri skal påføres tidligere farge. Fargen bør fjernes, slik at resultatet av den neste fargingen passer med forventningene våre – riktig nyanse, mangel på andre skader. Hårfarger har ingen nærende egenskaper, så vi dekker ikke over feilene fra sist farging.

Feil 2. Bytte frisør for ofte

Vi er misfornøyd med en frisør, så vi går til en annen for å rette opp i hva den forrige gjorde. Det viser seg å ikke være det vi forventet heller, så vi bytter igjen. Gi frisøren minst et par sjanser før du bestemmer deg for at det ikke er det du vil ha. Ved første besøk fikser ofte frisøren det som har vært skadet i den tidligere frisørsalongen og gjør at håret virker bedre og sunnere. Først ved de neste besøkene vil frisøren kunne gi deg de ønskede resultatene.

Feil 3. Ikke bruke riktige nærende produkter

Farging er ikke en engangsbehandling som bare forandrer hårfargen din. Etter å ha farget det må du ta vare på håret, og det er noe de fleste kvinner ofte glemmer, og så klager de over tørt og skadet hår. Du bør sørge for å ha sjampo, balsam og hårmaske til farget hår, fordi vanlige produkter kanskje ikke passer eller virker.

Feil 4. Gjentatte forsøk på å oppnå urealistiske forventninger

De fleste kvinner tror at alt kan gjøres på første forsøk, når de bytter fra kastanjebrunt til lyseblondt hår. Du kan oppnå det kun via tragisk skadet, bleket hår som brekker, er tørt og noen ganger til og med svidd. Erfarne hårfargere vet at en runde hårfarge bare kan endre hårfargen med 4-5 nyanser. Dermed vil en drastisk forandring ta et par runder med hårfarge og en lang prosess.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *