Midler mot mørke ringer under øynene og hovenhet

Mange kvinner må slite med synlig mørke ringer under øynene. For å dekke dem har vi to alternativer. Vi kan bruke en sterk concealer i hudtonen vår eller nøytralisere fargen på skyggene ved å bruke et lysere produkt. Det er vanskeligere å skjule poser under øynene. Hva er metodene mot skygger og poser under øynene?

Midler mot mørke ringer under øynene

Valg av bøtemiddel bør avhenge av hudtype. Kvinner med tørr hud foretrekker fuktighetsgivende midler fordi de vanligvis er lettere. Dessuten har concealere en tendens til å samle seg i rynker og fremheve dem. På den andre siden er det vanskelig å finne tyngre produkter som ikke forsterker dem, så det er bedre å påføre dem i liten mengde. Til dette virker det best med concealere i farger som nøytraliserer mørke ringer under øynene. Hvis du i tillegg skal dekke disse concealerne kan vi velge foundation med full dekning eller en annen concealer, denne gang i samme farge som huden.

Hvis de mørke ringene under øynene er mørkere enn resten av huden bør concealeren vi velger ha lysnende egenskaper. Det er også verdt å velge dem hvis øynene dine gjør at området under øyet faller i skyggen fra øyenbrynene. I dette tilfellet bør man bruke en lysere concealer siden den vil gjøre skyggene lysere og dermed også hele ansiktet lysere.

Hvilken concealerfarge skal man velge?

Hvis du skal nøytralisere mørke ringer kan du bruke et sett av to produkter: den første nyansen nøytraliserer skyggene dine og den andre matcher hudtonen din.

Hvis du ser etter nøytraliserende farge bør du huske at:

  • nyanser med gul undertone nøytraliserer lilla- og rødaktige toner;
  • rosa, lakserosa og ferskenfarger nøytraliserer brunt og oliven;
  • fersken- og aprikosfarger nøytraliserer lilla og blått.

Hvordan påføre concealeren?

Concealere bør påføres med fingertuppene, spesielt hvis vi vil at de skal gå i ett med huden. På den andre siden virker sminkekoster bedre på flytende korrigeringsmidler som tørker over tid.

Det første produktet bør fordeles ut ved hjelp av en applikator og så klappes forsiktig inn med fingrene dine. Laget bør være tynt, siden målet vårt ikke er å dekke til, men heller endre fargen på de mørke ringene. Overflødig produkt kan tørkes lett av med fingertuppen og så klappes inn.

Når den nøytraliserende concealeren tørker og trekker inn i huden tar vi på neste produkt, som enten er en concealer i hudtonen vår, eller en dekkende foundation. Dette produktet er også lurt å klappe inn med fingertuppene. For at produktlaget skal være tynt nok, bør det først tas på håndleddet og deretter på fingeren. Når vi overfører produktet rett fra pakken får vi ofte for mye, og hvis vi påfører dette direkte under øynene forstyrrer vi laget under.

Hvordan fiksere concealeren slik at den holder lenger?

For å fiksere concealeren kan du klappe inn litt pudder i den. For å gjøre dette er det lurt å ta litt pudder på fingertuppene og gni dem mot hverandre for å få bort det overflødige. Så bruker du fingrene til å overføre pudderet til området under øynene i ønsket mengde. Dette gjør at ingenting samler seg i de fine linjene, og tørr hud blir ikke fremhevet.

Kvaliteten på pudderet er like viktig. Ikke alle vises på samme måte på huden. Noen er mer synlige, andre mindre, noen lysner, andre gjør huden mattere. Det er lurt å prøve mineralpudder som kan ha illuminerende og mattgjørende egenskaper.

Midler mot hovenhet under øynene

Mørke ringer under øynene er et relativt lite problem sammenlignet med poser under øynene, som er mye vanskeligere å bli kvitt. Under finner du et triks som hjelper å skjule posene under øynene.

For å redusere hovenhet under øynene bør du plassere noe kaldt på denne delen av huden, for eksempel et frossent kompress, gelékompress eller en frosset teskje. Sistnevnte er mer ønskelig fordi formen passer til øyet. Kulden gjør at blodkarene krymper, og som et resultat gjenopprettes riktig blod- og lymfesirkulasjon.

Hvordan dekke over poser under øynene med sminke?

For hovenhet og poser under øynene vil det ikke være så effektivt med concealer som er påført på den tradisjonelle måten. For å skjule posene under øynene bruker du en mørkere concealertone som ligner på hudtonen, for generelt reduserer og zoomer mørk farge ut, mens lyse farger gjør det motsatte – forstørrer og zoomer inn.

En annen måte er å påføre et lyst korrigeringsmiddel bare der hovenheten begynner. I dette tilfellet bør produktet påføres med en tynn stripe langs den mørkere kanten. Den lyse fargen er ment å fylle dette hulrommet og dermed dekke over hovenheten.

Det er lurt å påføre en concealer i en oransje nyanse på forhånd; denne nøytraliserer blå og lilla toner under øynene. Produktet bør klappes godt inn i huden, spesielt i kanten av posene. Så bør en lys concealer med tettere konsistens guides nøyaktig over linjen der posens skygge faller, det vil si der posen begynner å bli konveks. Så blander du den inn og påfører en concealer med full dekningsgrad som matcher hudtonen din.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *