3 grunner for at du ikke bør vaske ansiktet i dusjen

skj-oslash-nnhetstips.jpgEn dusj er en flott mulighet til å friske opp ansiktet etter en lang, slitsom natt (eller dag). Varmt vann i ansiktet er den perfekte tiden til å slappe av – det er fint, komfortabelt og billig! Er det noe galt med det?

Vasker du ansiktet i dusjen så slutt med det med en gang!

Du skrur på vannet, justerer temperatur og trykk, stiller deg under strømmen og det første som peker mot vannet er ansiktet. Dette er kvelds- eller morgenstellet til de aller fleste, men ikke bare det. Den varme strømmen slår mot ansiktet i en behagelig massasje. Dessverre står ikke fordelene i stil med behaget. Å vaske ansiktet i dusjen kan skade huden vår. Hvorfor?

#1 VARMT VANN FORÅRSAKER HUDIRRITASJONER

Ingen forteller deg at du bør dusje i kaldt vann, men du må huske at hett vann kan gi hudirritasjoner i ansiktet. Ansiktshuden er mye mer delikat enn huden på resten av kroppen, så en sterk strøm av varmt vann kan til og med føre til brannsår i ansiktet selv om andre kroppsdeler er OK. Dessuten gir varmt vann mulighet for rødhet, fordi den høye temperaturen gjør blodkarene stadig videre.

#2 VANNSTRØMMEN SKURER HUDEN

Det er så behagelig å vaske ansiktet i dusjen at vi vanligvis lar vannet strømme over ansiktet litt lenger. Den typiske ansiktsvasken er en del kortere. Jo lenger vannet renner over ansiktet, jo mer skures de naturlige beskyttende stoffene (naturlig pH) av huden. Ansiktet blir tørt og det er større risiko for at skadelige eksterne faktorer skader huden.

#3 SJAMPO KAN VÆRE SKADELIG FOR ANSIKTSHUDEN

I dusjen vasker vi vanligvis håret også, så over ansiktet tar vi på noen flere produkter, som sjampo, balsam og andre hårprodukter. Under vannstrømmen eksponeres ansiktet ditt ufrivillig til produktene som flyter nedover ansiktshuden. Disse produktenes kontakt med huden kan gi irritasjoner i ansiktet.

Hvordan ta vare på ansiktet i dusjen?

Det er umulig å beskytte ansiktet fullstendig i dusjen, fordi ingen vil dusje i maske. Det du kan gjøre er å begrense kontakten med den varme strømmen av vann (det viktigste er å ikke sikte direkte mot ansiktet) og andre produkter som brukes i dusjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *