Fem grunnregler for vintersesongens hårpleie

Den minst fordelaktige sesongen for håret er vinteren, når vi mister mange nærende ingredienser og vi er utsatt for skadelige eksterne faktorer. Det bør ikke komme som noen overraskelse at hårpleien bør endres i takt med skiftet av årstider. Hvordan skal vi pleie håret vårt om vinteren? La oss introdusere de fem hårpleiereglene.

#1 Lue er obligatorisk

Ofte har ikke kvinner lyst til å gå med lue, fordi hårsveisen utvilsomt ikke ser bra ut etter man tar den av. Men det viktigste for oss bør være hårets helse, ikke en perfekt hårsveis. Lave temperaturer og kald vind har negativ innflytelse på hårets struktur, men også for røttene, som kan skades.

Du bør ikke la være å gå med lue i vinter, men velg de som er løsere og laget av ull, bomull eller delikate materialer. Ikke glem å vaske luen – etter hver oppfrisking kan du rense den i tøymykner eller spraye luens innside med antistatisk væske, som forhindrer håret fra å bli statisk.vintersesong.jpg

#2 Myk vask og næring

Hårets tilstand er utvilsomt svakere om vinteren, så det må behandles på en måte som ikke gjør tilstanden verre. Om vinteren bør du velge skånsomme produkter for hårvasken, og bruke sjampo alternativt med balsam. Håret under luen blir fett mye raskere og må vaskes oftere, så sørg for at du ikke tynger det ned med tunge produkter.

I vinterens hårpleie er det også svært viktig å gi håret ordentlig næring. I vintersesongen er det flott med naturlige, vegetabilske oljer og alle produkter med en oljebase. I løpet av de kalde månedene bør du velge preparater med en rikere sammensetning, større mengder mykgjøringsmidler, men også med silikon og parafin, riktignok uten glyserin.

#3 Begrens bruk av hårføner

Om vinteren er håret utsatt for svært tørr og varm luft, som for eksempel i biler, busser eller oppvarmede rom. På denne tiden er det fordelaktig å beskytte håret mot den ekstra påkjenningen av den tørre og varme hårfønerluften. Det er best for håret å lufttørke om vinteren, og hvis det ikke er mulig kan du bruke en hårføner med ionisering og tørke det 80% slik at det kan tørke selv.

#4 Tilstrekkelig rikt kosthold

Ikke la deg lure – det du spiser har betydelig innflytelse på hårets tilstand. Gir du ikke håret riktig mengde nærende stoffer vil det påvirke tilstanden om vinteren, fordi det er da behovet for vitaminer og mikroelementer er størst. Bare en ekstern kilde er ikke effektivt nok hvis kostholdet ditt ikke er det beste. Bare ekstern pleie er ikke effektivt hvis kostholdet ditt ikke er balansert med produkter som støtter hårstrukturen fra innsiden.

#5 Dyrebar hårsveis

Vinter går ikke godt overens med hår, og derfor bør du begrense risikoen for skade, for eksempel mekanisk. Under luen på kalde dager er det best med flette eller pariserflette. Du unngår at håret floker seg når du tar av luen, og tuppene er beskyttet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *