Farging og striping hjemme – hvordan gjøre det ordentlig?

Du trenger ikke løpe til frisøren eller ha deres evner for å kunne farge håret. Hver av oss kan endre fargen på stripene hjemme hos oss selv. Men før vi begynner på behandlingen bør vi sørge for at vi har alle produktene og alt tilbehøret som trengs. Du kan også lære noen smarte triks under.

Først må du bestemme fargenivået og din nåværende hårfarge. For å gjøre det må du sjekke det håret som allerede er stripet eller farget. Så må du vurdere din naturlige hårfarge, den som er på røttene. Jo mørkere din naturlige farge er, jo vanskeligere er det å matche lys farge. Du må også huske at noen har hår som passer bedre til striping og farging enn andre.

Typen farge avhenger av din naturlige hårfarge. Har du lysebrune eller lyseblonde striper bør du bruke permanent hårfarge for å få en lysere nyanse, fordi når vi striper hår med den, trenger vi ikke bruke bleking. Vi snakker om superblekende farger som Wella Koleston eller L’Oreal Majirel.h-aring-rfarge.jpg

Når man lager lyse striper er oksidanter svært viktig. Konsentrasjonen avhenger av vår egen naturlige hårfarge. Så: 6% oksidant lysner håret omtrent en – to toner; 9% oksidant gir to – tre toner lysere; 12% sikrer tre – fire toner lysere. Husk at når du bruker ultra-blekende permanent hårfarge trenger du ikke å bruke ekstra oksidant, fordi de bleker håret omtrent fire og en halv nyanse.

Når man bleker naturlig hår, blir fargen alltid varmere. Ønsker du å oppnå en kjøligere farge bør du velge oksidanter og hårfarge i en enda kaldere farge. Jo mørkere vår naturlige hårfarge er, jo vanskeligere er det å få en kald nyanse.

Før du begynner å bleke, må du forberede tilbehøret og fargen. For å farge håret hjemme trenger du: skål til å mikse fargen i; flat børste for påføringen; latekshansker for beskyttelse; hårklemme; gamle klær; hårbørste eller kam for børsting. Så deler du håret i flere små seksjoner og fester dem til toppen av hodet. Det kan ikke komme hårstrå i veien når du farger. Neste steg er forberedelse av fargemiksen, hvor du følger produsentens instruksjoner.

Farger du håret for første gang bør du foreta en allergitest. På denne måten unngår du å risikere allergier og irritasjoner. Håret ditt kan gjerne være litt fett når du farger det. Det beskytter håret og hodebunnen fra eventuell skade. Seksjonene du farger kan ikke være for tykke, omtrent 0,6 tommer. Etter å ha påført fargen lager du en knute, deler en annen seksjon med hår, påfører farge og legger dem til knuten igjen. Behold fargen i håret bare så lenge produsenten har anbefalt å gjøre. Siste steg er å vaske håret to ganger for å rense overflødig farge ut av håret.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *