Beste ansiktsoljer. Hvorfor bruker vi dem så gjerne?

De er rimelige. De virker naturlig på grunn av at de passer hudens behov. De er rike på verdifulle vitaminer, mineraler, fettsyrer og antioksidanter, som gjør at de kan gi næring, forynge og forskjønne huden. Hvilke ansiktsoljer velges oftest?

Nå for tiden er det en renessanse for naturlige hudpleiemetoder. Dyre kremer og syntetisk kosmetikk erstattes gjerne med organiske produkter. Vi velger oljer i stedet for ansiktsmasker fordi de virker i harmoni med de naturlige prosessene som finner sted i huden vår. Du kan lage dine egne hjemmelagde produkter basert på oljer eller bruke dem som erstatning for kremer. Interessant nok er ikke naturlige oljer bare et alternativ for tørr hud – de hjelper også for fet hud ved å hjelpe å bekjempe akne.

For å få de beste resultatene er det verdt å bruke passende ansiktsoljer. Det som teller er innholdet av fettsyrer. Jo flere EFA, jo mer uttørkende (lettere) er oljen. Kort sagt ser det slik ut:

  • Uttørkende oljer – passer for fet, problematisk, akneutsatt hud, for eksempel roseolje, hampolje, tindvedolje, nattlysolje, borreolje, bringebærolje.
  • Semi-uttørkende oljer – perfekt for normal eller kombinasjonshud, som mandelolje, safflorolje, aprikoskjerneolje, arganolje, solsikkeolje.
  • Ikke-uttørkende olje – ideelle for voksen, dehydrert og irritert hud, for eksempel macadamiaolje, avokadoolje, hasselnøttolje, ferskenolje.

BESTE ANSIKTSOLJER

Det er på tide å ta en nærmere titt på oljene som kvinner liker å velge. Vet du hvilke egenskaper som tilbys av oljene som oftest brukes innen ansiktspleie? La oss bli kjent med dem!

Arganolje

Den beste arganoljen er den fra Marokko som er den originale med en vakkert nøtteaktig duft, ikke blandet med noen andre ingredienser. Dessverre er dette en av de dyrere oljene der ute. I sin uraffinerte, kaldpressede versjon er den rik på omega 6 og omega 9-fettsyrer samt antioksidanten vitamin E. Hva betyr dette? At den ikke bare gir næring og fuktighet til huden, men forynger og lindrer irritasjoner i tillegg. Dessuten har den antiinflammatoriske egenskaper og balanserer talgkjertlenes arbeid. Regelmessig bruk av arganolje lar huden få gjenopprettet elastisiteten sin og riktig fuktighetsnivå, samt at den forebygger fet hodebunn. Den virker best på voksen, tørr og irritert hud.

Kokosolje

Mange kvinner erstatter ansiktskrem med kokosolje fordi den gir fuktighet og glatter huden svært godt ut, den har en behagelig tekstur ved romtemperatur og dufter av fersk kokosnøtt. Fordelen til kokosolje er en betydelig mengde laurinsyre med sterkt antibakteriell effekt. Takket være denne sammensetningen hjelper kokosolje å bekjempe akne uten å tilstoppe porene. Det er også bekreftet at den er et naturlig antirynkeprodukt. Videre tar den seg ikke bare av å gi huden riktig fuktighet, men forsterker også mykheten og elastisiteten.

Opuntiaolje

En svært lett olje med frisk duft og matt finish. Den absorberes nesten helt inn i huden, noe som gjør at den ikke etterlater seg noe fettlag, tilstopper ikke porene og jobber fint med å pleie alle hudtyper. Dessverre er opuntiaolje (helt motsatt av kokosolje) en av de dyreste kosmetiske oljene. Du trenger opptil et halvt tonn opuntiafrø for å presse 1 liter olje. Men den er verdt å investere i, for den immuniserer deg mot skadelige ytre faktorer, motvirker rynker, forbedrer hudens fasthet, fuktighetsnivå og hudfarge. Regelmessig bruk av opuntiaolje på huden gjør at vi glemmer problemer som fet T-sone.

Marulaolje

Frukten på dette treet blir elsket av afrikanske elefanter, mens vi kan elske marulaolje for resultatene. Den absorberes raskt og etterlater seg ikke noen fet følelse, bare et delikat satengbelegg. Den inneholder oljesyre, vitamin C og E, flavonoider og mye mer. Takket være alle disse ingrediensene styrker marulaolje hydrolipidbarrieren i epidermis, forbedrer fuktighetsnivået, minimerer strekkmerker og arr, reduserer rødhet og glatter til og med ut fine rynker. Hvis den brukes systematisk støtter den regenerering og kan hjelpe hud som lett får akne.

Jojobaolje

Dette er faktisk en voks med noen av egenskapene til en olje, dvs. konsistens. Den oljete formen forstyrrer ikke den perfekte absorberingen inn i huden (uten å tynge ned huden). Det er verdt å vite at jojobaolje ligner vårt eget talg når det gjelder sammensetning. Ikke rart at den tilpasser seg perfekt til hudens behov og absorberes lett. Dessuten forhindrer den vanntap, regenererer, reduserer skadevirkningene til frie radikaler, og har til og med egenskapene til et UV-filter. Takket være den antibakterielle effekten virker den veldig fint på akneutsatt hud.

Bringebærfrøolje

Den har en fengslende duft, men det er ikke bare derfor det er lurt å bruke bringebærfrøolje i ansiktet. Den er et universelt, naturlig flerbruksprodukt. Den er lett, så den er lett å påføre og absorberes lett uten å etterlate seg fettlag på huden. Bringebærolje er et av de beste naturlige UV-filtrene, men beskytter ikke bare huden. Den tar vare på riktig fuktighetsnivå, lysner, forhindrer tidlig aldring av huden, akselererer sårhelbredelse, lindrer irritasjoner og har også antibakterielle egenskaper. Så mye bra er skjult i en diskré olje.

Roseolje

Roseolje blir elsket av kvinner med sensitiv hud med en tendens til utvidede kapillærer. Kanskje fordi roseolje som en av få oljer lindrer irritasjoner og reduserer rødhet også. Den er en kilde til verdifulle vitamin A og karotenoider, som motvirker rynker. Påføring av roseolje i øyeområdet kan hjelpe å bli kvitt kråketær. Dette er enda en av de oljene som ikke tynger ned huden og gir den optimal mengde næringsstoffer. Roseolje brukes svært ofte som erstatning for kremer for voksen hud.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *