Retinol – De vanligste feilene i bruk av det mirakuløse vitaminet

Retinol – grunnformen til vitamin A, ofte brukt i produkter for pleie av voksen eller problematisk hud. Det er ansett som et effektivt våpen mot rynker, misfarging og akne. Dessverre setter vi det til siden for ofte, på grunn av slitsomme symptomer i de første ukene. Kan du bruke retinol uten bivirkninger?

Serum med retinol er et mirakelstoff som mange kvinner bruker for å redusere de første tegnene på aldring, og mange andre hudproblemer. De positive egenskapene til vitamin A er velkjent. Retinol er en svært effektiv aktiv ingrediens, men påstås å være for invasiv og å forårsake store tørrhetsproblemer og hudirritasjoner. Det er verdt å vite at den vanligste årsaken til slike problemer er uriktig bruk av retinol.retinol.jpg

HVORDAN BRUKE RETINOL?

Kombiner retinol med riktige produkter

Konsentrert vitamin A er en ekstremt intens ingrediens som det ikke er alle stoffer som føles bra sammen med. Mange ingredienser forstyrrer ikke egenskapene til retinol, men reaksjonen i noen sammensetninger kan gi irritasjoner. Ved å bruke retinol, selv som en kosmetisk ingrediens, bør du unngå samtidig bruk av sterke antiaknestoffer med salisylsyre eller produkter som inneholder AHA-syrer. Det anbefales ikke å kombinere retinol med bensoylperoksid.

Ikke bruk retinol på egen hånd

Et av de vanligste problemene er eksklusiv bruk av retinol. Sannheten er at det er en svært sterk ingrediens, men bør ikke brukes alene. Retinol er ikke et universelt produkt for alle hudproblemer. Den perfekte kombinasjonen er retinol med en enkel fuktighetsgiver. Riktig fuktighet til tørr eller sensitiv hud kan minimere hudirritasjoner betraktelig, og til og med styrke retinolens egenskaper.

Bruk små mengder retinol

Hudirritasjon på begynnelsen av retinolbehandlingen er ganske vanlig, men du bør aldri bruke en sterk og svært konsentrert form av det. Hvis huden ser solbrent ut under behandling har du brukt for mye. Riktig mengde er nøkkelen, også under påføring. En for høy konsentrasjon eller mengde av ren vitamin A kan forårsake lokal rødhet og en følelse av eksfoliering av epidermis.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *