7 praktiske tips. Hvordan gå ned i vekt før sommeren?

vekttap.jpgDet finnes mange tips for vakker hud, hår eller en slank kropp. Men når sommeren nærmer seg bryr vi oss vanligvis bare om vekttap. I dagens innlegg finner du 7 grunnleggende tips som hjelper deg å ta vare på figuren om sommeren eller til og med før feriesesongen. Vi gir deg et kompendium av kunnskap om sommerens vekttap.

1. Kutt ut alkohol

Ser man på den kjemiske oppbygningen er alkohol svært likt sukker. Det betyr at det å drikke alkohol forårsaker at man får mer sukker i kroppen og at kroppsvekten øker. Kutt ut alkohol i sommer, men trenger du noe å drikke, så velg hvitvin.

2. Spis grønnsaker

Det sier seg selv at det er viktig å gi kroppen næringsstoffer. Vi finner disse i grønnsaker. Om sommeren bør du spise rikelig friske grønnsaker og berike kostholdet ditt med frukt, bønner, olivenolje, skummet melk og lavkarbo melkeprodukter, som i Middelhavskostholdet.

3. Begrens karbohydratene

Den viktigste kilden til karbohydrater er lyst brød, som kan forårsake svingninger i blodsukkeret, stimulering av bukspyttkjertelen, noe som resulterer i produksjon av insulin og dermed lagring av fett og vanskeligere vekttap. Bytt ut lyst brød med havrebrød, fullkornsbrød eller basmatiris.

4. Drikk fersk juice

Det er virkelig viktig å gi kroppen fyldig og næringsrik væske utenom rent vann. Drikk rikelig juice, men bare friskpresset fra frukt. De som selges i butikkene inneholder rikelig sukker og kjemiske stoffer.

5. Bruk 75:25-regelen

Når du setter sammen middagen din bør du alltid tenke på de riktige proporsjonene. Kun takket være dette kan du få i deg riktig mengde næringsrike stoffer. Grønnsaker bør stå for 75% av måltidet, mens 25% bør være karbohydrater og kjøtt.

6. Spis supper

Supper er en flott måte å håndtere en god appetitt på. Er du sulten, så spis suppe, fordi kombinasjonen av væske med faste elementer kan senke mengden spiste kalorier med rundt 20% i forhold til det å spise et måltid uten suppe.

7. Kutt ut kaffe

Ekte kaffe er ikke så ille, men kombinert med melk og sukker kan den være en enorm kaloribombe. Bytt ut kaffe med grønn te, urtete eller til og med svart te. Etter hvert venner du deg av med kaffesmaken, og det får en positiv virkning på vekten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *