med oljer Hold deg sunn: Hvordan bruke oljer til hårmaske hjemme hårpleie

is a popular topic among Norwegians

Masse hjemmehårpleie

I disse dager er det blitt svært populært å gjøre økonomisk og miljøvennlig hårpleie hjemme. Vi vet hvor viktig det er å ta godt vare på håret, som er naturlig og håndterbart. Nedenfor er en steg-for-steg-guide til fuktighetsgivende oljebehandlinger som hjelper til med å unngå skader og gjenopprette glans.

Steg 1: Velg riktig olje

Først må du velge riktig type olje. Det finnes mange typer oljer som er utformet for hårpleie, men de som vanligvis brukes er jojoba-, kokos- og mandelolje. Jojoba- og mandeloljer er svært næringsrike og absorberes raskt av hodebunnen og hårstråene, mens kokosoljen er rik på fuktighet, veldig hydrerende og kremaktig. Avhengig av type hår anbefales forskjellige oljetyper.

Steg to: Før du påfører oljen

Oljen må påføres både på håret og hodebunnen. For best resultat, start med å skylle håret med varmt vann. Etter det må håret vrides eller kamme ut tangles for at oljen skal påføres jevnt. Legg deretter oljen til håret, du må starte fra røttene og jobbe deg opp mot slutten av håret.

Steg tre: Før du bruker olje som hårmask

Nå som oljen er påført, kan du deretter bruke den som hårmask. Før du bruker oljen som mask, må du sørge for at håret er fuktig. Dette er fordi oljen er mer absorberbar når det er fuktig. Her kan du bruke varmeføner, som hjelper oljen å smelte og bli trukket inn i håret. Når håret er fuktig, kan du påføre oljen som en hårmask. Oljen må deretter laes i 5-15 minutter.

Steg fire: Skyll oljen

Etter oljen har vært på håret 5-15 minutter, må den skylles med et mildt sjampo før du vasker den ut. Pass på at sjampoen du bruker er mild og ikke inneholder for mange ingredienser. Å bruke for mange ingredienser kan føre til at oljen forsvinner, og du vil ikke få de samme fantastiske resultatene.

Steg fem: Conditioneren

Etter å ha skylt oljen, er det viktig å bruke en god kondisioner. Dette hjelper til med å dempe oljeblandingen som etterlater håret glansfullt og mykt. Avhengig av lengden på håret, kan du refreshe oljeblandingen hver annen dag.

Steg seks: Omsorg

Slik at håret ikke mister glans og renhet, er det viktig å ta godt vare på det og sikre at oljen er tynt fordelt og absorbert av håret regelmessig. Det er anbefalt å huske å massere hodebunnen regelmessig, og selvfølgelig unngå å bruke skumle produkter eller andre produkter som inneholder ingredienser som tørker ut håret og hodebunnen.

Konklusjon

Hjemmehårpleie er det beste alternativet for å ivareta naturlig, vakkert og sunn hår. Det er viktig å velge riktig olje som passer til hår og hodebunn og grundig påføre den. Det er også viktig å skylle håret før og etter bruk av oljemaske. Hår etterlater nærende oljer, vil dette resultere i glatt, silkeaktig og fuktig hår.