products Slik bruker man ansiktskrem, serum og toner

Kosmetikk er noe som vi alle elsker å bruke, og ansiktspleieprodukter er spesielt populære. Det er likevel viktig å vite hvordan man bruker disse produktene riktig. I denne artikkelen vil vi se nærmere på hvordan man bruker ansiktskrem, serum og toner.

Ansiktskrem

Ansiktskrem har mange fordeler. Det kan hjelpe med å fukte huden, berolige irritasjon, redusere fine linjer og gi huden en jevnere glød. Før du begynner å bruke en ansiktskrem, må du finne den som passer til din hudtype og dine behov.

Når du skal bruke ansiktskrem, må du først vaske ansiktet ditt med varmt vann og en mild ansiktsvask. Tørk deretter ansiktet forsiktig, uten å gnisse. Påfør deretter en liten mengde ansiktskrem i hendene og varme den mellom fingertuppene dine. Påfør ansiktskrem forsiktig, og masser det inn i huden med sirkulære bevegelser. La kremen sitte i ansiktet i 1–2 minutter for å la det absorberes ordentlig, før du tørker av den eventuelle overflødige krem.

Serum

Serum er et konsentrert produkt som er designet for å levere aktive ingredienser dypt inn i huden. Serum har også en lettere tekstur enn ansiktskrem, og kan derfor lettere absorberes av huden. Serum kan brukes til å jevne ut hudtonen, opprettholde fuktighetsnivået, øke elastisitet og også forebygge rode flekker.

Før du begynner å bruke serum, må du finne ut hvilke aktive ingredienser som passer til din hudtype. Når du har funnet et serum som passer til huden din, må du ta disse trinnene: Først må du rense huden med et mildt produkt og skylle etterpå. Tørk deretter ansiktet forsiktig med et mykt håndkle. Påfør serumet i hendene og masser det forsiktig inn i huden med sirkulære bevegelser. La serumet sitte på huden i 1–2 minutter før du bruker en passende ansiktskrem på toppen.

Toner

Toner er et produkt som brukes til åsette pH-verdien i huden og klargjøre den for andre produkter som ansiktskrem og serum. Det hjelper også med å fjerne rester av sminke, olje og giftstoffer. Toner inneholder også ingredienser som beroliger og lindrer huden.

For best resultat må du først rense hele ansiktet ditt med en mild rens. Påfør deretter toner med en bomullsdott eller håndkle. Ta et godt tak og masserer toner forsiktig på huden i sirkulære bevegelser. La toner sitte på ansiktet i 1–2 minutter før du skyller det av med varmt vann. Når toner er helt fjernet, må du tørke ansiktet med et mykt håndkle og la det tørke helt før du går videre til neste skritt.

Nøkkeltips for bruk av ansiktspleieprodukter

Nedenfor er et par viktige tips som du bør følge for å oppnå de beste resultatene når du bruker ansiktspleieprodukter.

  • Finn de produktene som passer best til din hudtype og dine behov.
  • Vask alltid ansiktet ditt og skyll grundig før du bruker noen produkter.
  • Påfør produkter jevnt og massere sakte for best resultat.
  • Hold ansiktet hydratisert ved å ta et glass vann hver dag.
  • Bruk SPF-krem om sommeren og andre produkter som beskytter mot UV-stråler i andre sesonger.
  • Gå alltid tilbake til det fundamentale: Vaske, tone, serum og fuktighet.

Konklusjon

Å bruke ansiktspleieprodukter riktig kan ikke undervurderes. Det kan forbedre hudens utseende, opprettholde fuktighetsnivåer og unngå hudirritasjon. Det er mange ansiktspleieprodukter som er tilgjengelige og når du finner de som passer perfekt for din hud, kan du ha et komplett skjønnhetsregime. Følg de tipsene som er nevnt ovenfor, og du vil oppdage fantastiske resultater.