Hva brukes rispudder til?

Rispudder er raffinert risstivelse kjent som Oryza Sativa. I denne formen har den blitt brukt i flere århundrer i Ayurveda, eller holistisk helsepraksis, der den støtter behandling av inflammatoriske hudlidelser. Fra det sekstende århundre har asiatiske jenter brukt rispudder til sminke og rensing av huden, fordi det absorberer olje effektivt. Hvilke andre egenskaper har rispudder, og hvordan brukes det? Hvilket rispudder skal man velge, hvordan påfører man det, og hvem er det ment for?

Rispudder – egenskaper

Rispudder absorberer talg og fuktighet effektivt, noe som er grunnen til at det virker bra med fet hud. I tillegg glatter det ut, lysner og mattgjør huden lenge. Rispudder forlenger sminkens holdbarhet, gir huden UV-beskyttelse, og takket være innholdet av vitaminer og mineraler, forbedrer den tilstanden. En ytterligere fordel ved rispudder er multifunksjonaliteten: den kan virke som et fikseringsmiddel, sminkefinish, samt foundation eller primer. Alle disse egenskapene gjør det til den perfekte sommerkosmetikken.

Rispudder – bruk

Rispudder har mykgjørende, utglattende og mattgjørende egenskaper. Det akselererer også helbredelse av inflammasjon effektivt. Av den grunn anbefales det til å ta vare på problematisk hud, spesielt fet og akneplaget hud.

Rispudder finnes i flere varianter. Som oftest har det løs form, men det finnes også presset rispudder tilgjengelig. Produktet kan være transparent eller farget. Det første ser ut til å være et tryggere valg for alle typer hud fordi det ikke farger huden, men blander seg med den naturlige fargen.

Rispudder gir en langvarig effekt av matt hud – virkningen holder seg mye lenger enn for tradisjonelle pudder. Det avgjøres hovedsakelig av evnen til å absorbere talg.

Hvilket rispudder skal man velge?

Valg av rispudder er individuelt, og bør følge produktets nyanse og form. Uavhengig av disse kriteriene er det vært å være oppmerksom på kvaliteten på rispudderet. Det avgjøres av minst mulig antall kunstige tilsetningsstoffer. Du bør merke deg at rispudder er øverst på ingredienslisten, fordi dette blir erstattet av talk i noen puddere. Rispudder kan inneholde duftstoffer (parfum), men de må ikke det, noe som gjør at supporterne av duftløs kosmetikk også blir fornøyd.

Hvordan bruke rispudder?

Rispudder kan brukes på to måter.

Det første alternativet involverer bruk av transparent pudder som utglattende og mattgjørende sminkeprimer. I dette tilfellet brukes rispudder best med mineralfoundation. Til dette påfører du først rispudderet, og deretter foundation, concealer og annen fargekosmetikk.

Rispudder kan også brukes som finish i alle typer sminke, dvs. på slutten. Effekten av slik bruk av rispudder er matt hud.

Hvordan påføre rispudder?

Rispudder kan påføres ved hjelp av flere forskjellige teknikker. Det mest populære tilbehøret til dette er svamp, puff og kost. Alle kvinner bør ta sitt eget valg, men husk at:

  • pudderpuffen mattgjør huden effektivt og gir den en ordentlig finish. For å finne ut, tar du litt rispudder opp, klapper den for å bli kvitt overflødig produkt, og pudrer utvalgte deler av ansiktet eller hele ansiktet;
  • puddersvampen er best brukt til å påføre presset pudder. Svampen gjør den enkel å påføre selv på farten;
  • pudderkosten er svært praktisk når du påfører rispudder – uansett om det er en vanlig kost eller en kabukikost. For å bruke den tar du litt pudder på kosten, rister av det overflødige og koster ansiktet ditt.

Rispudder – hvem anbefales det for?

Rispudder er en god løsning for kvinner med problemhud, for eksempel fet, kombinasjons- og aknehud, fordi den ikke bare mattgjør huden effektivt, men ikke forsterker inflammasjon, og gjør heller at helbredelsen av akneendringer går raskere.

Damer som har normal, tørr eller allergiplaget hud kan bruke rispudder uten bekymring siden det er et skånsomt produkt.

Som konklusjon er rispudder et allsidig produkt som kan være sminkefinish uansett hudtype. I tillegg dehydrerer det ikke huden, irriterer den ikke og gir ikke allergier.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *