Ansiktsrynker – Hvorfor oppstår de og hvordan bekjemper man dem?

Alle ansiktsrynker formes på lignende måte og er strengt forbundet med hudens aldring. De førte kan dukke opp så tidlig som i 20-årene og følges ofte av uttrykkslinjer. Dette er fordi rynker er uadskillelig knyttet til ansiktsuttrykket. Det er fine linjer i ansiktet vårt men rynkene er mye mer synlige fordi de påvirker en større del av ansiktet. Hvorfor oppstår de og hvordan håndterer man dem?

Ansiktsrynker – årsaker

Etter hvert som vi blir eldre produserer kroppene våre mindre kollagen og elastin; mengden hyaluronsyre (et naturlig fyllstoff som sikrer spenst og elastisitet) i huden synker. Derfor begynner huden å sagge mens overflaten får folder og blir grov. Alderen vår er ikke den eneste årsaken bak rynker. Genetisk predisposisjon, livsstil, kosthold, stress og stoff er også ansvarlige for dem.

Ansiktsrynker & rynketyper

De vanligste ansiktsrynkene inkluderer:

  • løverynken – ligger i pannen, mellom øyenbrynene;
  • de nasolabiale foldene – går fra neseplatene til munnvikene;
  • Marionettlinjene – vertikale linjer mellom haken og kinnene;
  • tåretrau – poser under øynene som formes på grunn av mindre elastisk øyemuskel.

Hvordan forsinke forekomsten av rynker?

Den gode nyheten er at det faktisk finnes måter å hindre rynkene i å oppstå for tidlig. Litt involvering kan glatte ut de som allerede eksisterer litt. Hvordan gjør man det? Noen estetiske, medisinske prosedyrer (hyaluronsyrefillere, lipofilling, laser, trådløfting) gir raskest resultat, men de er ofte veldig dyre. På en daglig basis kan også vi erklære krig mot rynkene. Her er de mest effektive metodene å bekjempe dem:

1. Hvordan bli kvitt ansiktsrynker – ansiktsyoga & trening

Siden ansiktet består av muskler, kan riktig trening forbedre ovalen, elastisitet, spenst og stramhet betydelig. Regelmessig yoga eller passende trening og massasje er en av de mest spektakulære måtene å bekjempe rynker. Et veltrent ansikt er et ungt ansikt som holder seg uberørt av hengende kinn, rynker og folder.

2. Hvordan bli kvitt ansiktsrynker – slutt å røyke

Sigarettrøyking skader helsen og gir mange sykdommer – vi vet alle det. Men få mennesker innser at sigaretter skader kollagenfibrene langvarig og at når du trekker inn sigarettrøyken ‘bygger’ du de nasiolabiale foldene – det er derfor de er kjent som røykerynkene. Hvis du ønsker å ha ungdommelig og fast hud uten rynker – slutt å røyke.

3. Hvordan bli kvitt ansiktsrynker – påfør produkter med høy solfaktor

Solen gjør langvarig skade på hudens kollagenressurser og bidrar til fotoaldring, så det er best om du kan gi opp forholdet ditt til solen. Hyppig soling og eksponering mot den skadelige stråligen er blant de vanligste årsakene til rynker. Hvis du går ut i solen bør du alltid påføre fuktighetskrem med høy solfaktor.

4. Hvordan bli kvitt ansiktsrynker – bruk hensiktsmessige hudprodukter

Stoffene du tar i ansiktet har stor påvirkning på hudens tilstand. Sørg for at ansiktskremene dine har en rik sammensetning og er rike på antialdringsingredienser (hyaluronsyre, vitamin E og C, retinol, coenzym Q10).

5. Hvordan bli kvitt ansiktsrynker – gi huden fuktighet

Fuktighet er grunnlaget for vakker, glatt og elastisk hud som ikke siger. Dette er grunnen til at hyaluronsyre er så viktig innen kosmetikk – den kan vedlikeholde samme fuktighetsnivå og binde opptil 250 vannmolekyler samtidig. Du får et sterkt fuktighetsboost ved å drikke mye mineralvann gjennom hele dagen. Det er en slurk for helsen og ungdommen til hele kroppen.

6. Hvordan bli kvitt ansiktsrynker – få skjønnhetssøvnen din

Søvn er kroppens naturlige reparasjonsprosess, og dette påvirker huden også. Mens du sover finner mange essensielle prosesser sted – de er aldri så kraftige om dagen. Det er derfor huden er så glatt, fast og frisk rett etter at du har stått opp. Søvn er et av de beste hudproduktene, så prøv å sove minst 7-8 timer hver dag, og legg deg alltid etter at du har fjernet sminken. Påfør også alltid et rikt antialdringsserum og/eller en naturlig, revitaliserende ansiktsolje om kvelden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *