Slik Eliminerer Du Kviser

Kviser som kommer opp i ansiktet ditt kan være irriterende, og de forårsaker også merker og arr. Blackheads er vanligvis små, sorte flekker som opptrer på overflaten av huden din, som ofte kan være upraktisk. Det er noen effektive måter for å eliminere disse en gang for alle. Her er fem pålitelige metoder som du kan teste for å bli kvitt disse uklare flekkene.

#1 Salicylsyre Peel

Salicylsyre peeling er et av de mest effektive produktene for å bli kvitt sorte floker og åpne porene. Salicylsyre hjelper huden med å bekjempe oljen og bakteriene som forårsaker betennelse og sorte prikker. Dette stoffet eksfolierer døde hudceller og stimulerer produksjonen av naturlig kollagen, noe som fører til en renere og sunnere hud. For best resultat, anbefaler eksperter en 2-3% salicylsyre peeling en gang i uken.

#2 Baking Soda Mask

Bakingsoda er et naturlig middel som har fordeler når det gjelder å eliminere sorte prikker og åpne porene. Dette produktet hjelper til med å balansere pH-verdien i huden og regulerer oljeproduksjon. For å forberede maske, bland 1 ts natriumkarbonat med en teskje rosevann til du oppnår en jevn pasta og test på håndleddene for ubehag. Påfør denne masken jevnt over hele ansiktet og la den ligge i 3-5 minutter. Etterpå, skyll av ansiktet med lunkent vann og tørk det med en klut.

#3 2-prosent Retinol Behandling

Retinol bidrar til å bekjempe aldring og reduserer også overflødig olje og sorte flekker. Det er et veldig effektivt stoff som du nå finner i en rekke kremer og andre produkter for huden. Dette stoffet fungerer som et eksfolierende middel og bidrar også til å forhindre kviser. Eksperter anbefaler at man bruker retinol en gang i uken. Mørk hud vil ha fordel av den mildere 0,5-prosent konsentrasjonen.

#4 Kull maske

Charcoal masker har blitt veldig populære de siste årene, og har vist seg å være svært effektive når det gjelder å kvitte seg med sorte prikker og åpne porene. Dette produktet hjelper deg med å trekke ut bakterier og olje som forårsaker kviser. Kullmasken hjelper også til å fjerne døde hudceller, og deretter stramme opp porene og minimere risikoen for nye utbrudd. For å bruke denne maske, du trenger en bit kullpulver og en kopp vann. Bland kullpulveret med vann til en jevn pasta og smør masken på huden. La være i 10 minutter før du skyller av.

#5 Betentinktur

Eukalyptusolje er et annet effektivt stoff som kan brukes for å eliminere sorte flekker og åpne porene. Denne oljen har antimikrobielle egenskaper og hjelper huden med å bekjempe bakterier som forårsaker kviser. Denne oljen hjelper også med å fjerne døde hudceller og forbedre hudens texture. Oljen kan også hjelpe til med å forhindre nye utbrudd. For å bruke eukalyptusolje, må du blande to eller tre dråper av oljen med litt olivenolje. Påfør denne blandingen på huden og la være i 10 minutter før du skyller av.

Slik kan du følge opp

Disse fem metodene kan fungere som effektive hjemmediatment for å eliminere sorte flekker og åpne porene. Imidlertid, må du huske på at du også må endre livsstilsvanene dine for å oppnå permanent resultat. Det vil si å redusere mengden alkohol og sukker som du spiser, sykle regelmessig, og å holde huden din hydrert. I tillegg til det bør du også bruke naturlige ingredienser som ferskpresset sitronjuice og aloe vera juice på huden. Det er også viktig å fjerne makeup hver kveld før du går og legger deg, og børst tennene dine minst to ganger om dagen. Ved å følge disse enkle tipsene kan du oppnå et klart og fint utseende ansikt tidligere enn tenkt.