Nattfrisyrer. Hva gjør man med håret før man legger seg?

Løst hår ser vakkert ut om dagen, men om natten er det utsatt for mekanisk skade forårsaket av press mot håret, friksjon mot sengetøyet, og hår som blir dradd eller floket. Problemet kan bli verre hvis vi legger oss med vått eller fuktig hår. Da er det lett å skade eller brekke håret, og det er mer utsatt for flisete tupper. Hva gjør man med håret for natten? Hvordan skal man sove slik at man ikke skader håret? Bør vi sette opp håret for natten?h-aring-r.jpg

Tilbehør for å sette opp håret

Valg av tilbehør som kan fungere på håret er vanskelig. Frisyren må være delikat, ikke for stram og så trygg for håret som mulig. For å gjøre det trenger vi riktig tilbehør.

Ikke bruk: gummistrikk, svært tynt hårstrikk, hårstrikk med metall, hårklemmer.
Det beste er: myk strikk uten søm, som en frottéstrikk, eller en klassisk scrunchy.
Du kan også bruke disse, men det kan være ukomfortabelt: liten eller stor hårbøyle.
Håndlaget tilbehør: Del av en sokk, knesokk eller strømpebukse, bit av bomullsmateriale, silke/satengbånd.

Nattfrisyrer

På internett kan vi finne massevis av fancy hårfrisyrer som legges ut av bloggere. Frisyrene skal sikre vakre krøller eller gjøre stylingen lettere. Men i de fleste tilfellene er disse frisyrene svært skadelig for håret. Du bør satse på de klassiske løsningene.

  • Flette – klassisk nattfrisyre som mødrene våre flettet for oss da vi var små. En lav flette beskytter håret fra å floke seg eller bli trukket ut, gjør børsting lettere og gir oss subtile bølger etter å ha løsnet den. To fletter gir mer krusete hår.
  • Hestehale – en god løsning (ikke bare for langt hår) er å feste håret i en lav hestehalet. Dette er en lett frisyre som beskytter håret over natten.
  • Liten løkke – vil du beskytte håret fra flisete tupper også er det bedre med en liten løkke enn hestehale. Løkken er ikke noe annet enn en lav hestehale uten løse ender.
  • Knute – den beste nattfrisyren er knuten, beskyttet av en myk scrunchy. Den bør festes høyt (det beste er toppen av hodet). Men du må huske å ikke feste håret for stramt, og gi det litt plass.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *