10 mest skadelige ting for håret

I hverdagslivet tenker vi ikke mye på hva som skader håret vårt. Vi kan de generelle reglene for å ta vare på håret vårt, velge de riktige produktene og prøve å ikke tynge det ned, og vi tror det er nok. Du blir kanskje overrasket over rankingen vår under, over de tingene som er mest skadelig for håret vårt. Hva burde vi ikke gjøre? Hva skader håret mest?

1. Striping

Førsteplassen er ikke noen overraskelse. Den største ødeleggelsen for håret er striping, som, hvis det ikke er godt nok utført, garanterer brent hår. Etter en slik prosedyre er håret permanent skadet.

2. Permanent krølling/retting

På podiet er også permanent, som er like skadelig, uten at det virker likt på alle typer hår. På samme måte som over avhenger det av dyktigheten til den som utfører behandlingen. Fint og svakt hår vil se ut som en sopelime etter permanent.h-aring-r.jpg

3. Farging

En hederlig tredjeplass går til hårfarging, altså en annen kjemisk hårbehandling. Selv det å velge den mest skånsomme fargen redder oss ikke fra påvirkningen på håret. For ikke å snakke om fargingen som gjøres av amatører.

4. Termisk styling

Du kan ikke nekte for at høye temperaturer aldri er bra for håret. Bruk av krøll- eller rettetang nå og da gjør ikke særlig skade, men å bruke varmestyling ofte (spesielt hver dag) kan gjøre stor skade på håret.

5. Hårføner

Hårføner er mindre invasivt, men fortsatt farlig for håret. Daglig bruk av varm luft mot håret kan forårsake tørrhet. Skaden som hårføneren gjør kan reduseres ved å bruke kald eller mindre varm luft.

6. Håndkletørking

Det å tørke hår med et håndkle ved å gni og rufse det til er allerede en vane hos mange kvinner. Dessverre kan det å behandle håret slik forårsake en rekke katastrofale effekter, som flisete tupper, skjørhet og at hår blir dratt ut, og dessuten er dette en lett måte å åpne hårfibrene på.

7. Alkoholholdige produkter

Det er svært stor sannsynlighet for å finne alkohol blant ingrediensene i ting som hårspray eller mousser. For hyppig bruk av produkter med alkohol gjøre håret tørt, matt og svakt.

8. Børste vått hår

Det ser kanskje ut som om hårbørsting ikke har så mye å si for hårets tilstand. Men det å børste vått hår kan ha samme konsekvenser som å gni det med et håndkle. Børst håret når det er tørt. Det er ett unntak – krøllete hår.

9. Sove med løst/vått hår

I løpet av natten risikerer håret vårt mekanisk skade – vi han dra, brekke eller skade strukturen i det. Størst ødeleggelse forårsakes av det å sove med løst eller vått hår.

10. Bruke feil hårstrikk

Det blir sagt at det ikke er bra for håret å bruke hårstrikk. Enda viktigere er hva vi bruker slags hårstrikk. De verste er hårstrikk med metallelementer, som kan skade hårstrå og trekke dem ut.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *